miércoles, 29 de noviembre de 2017

Una gran victòria sindical a l’empresa DINAT

Una gran victòria sindical a l’empresa DINAT


A l’empresa DINAT de Rubí, de més de cent treballadors i treballadores discapacitats, que és un Taller Ocupacional dedicat a muntatges industrials, s’ha aconseguit després d’una forta lluita sindical la readmissió de 6 companys acomiadats.
L’empresa no tenia comitè i el sindicat USOC va preavisar les eleccions sindicals. La reacció de l’empresa va ser oposar-se a la celebració de les eleccions sindicals i va acomiadar als candidats que es presentaven a la llista d’USOC provocant així un atac directe a la llibertat sindical i als drets laborals amb un col·lectiu de treballadors molt vulnerables.
Es van realitzar concentracions davant de l’empresa exigint la readmissió dels acomiadats el passat 25 de maig i posteriorment es van realitzar les eleccions el dia 1 de juny amb l’elecció dels candidats acomiadats.
Finalment, el Jutjat del Social núm. 1 de Terrassa ha considerat nuls els acomiadaments i ha condemnat l’empresa a la readmissió dels treballadors que s’han incorporat els primers el dia 17 de novembre, amb la qual cosa es posa fi a una injustícia que l’empresa havia realitzat contra els drets laborals i la llibertat sindical.
Felicitem als treballadors per la victòria de veure restituït els seus drets i reconeixem el gran treball realitzat per l’advocat del sindicat USOC Ignasi de Gispert en l’obtenció d’una sentència tan favorable als drets dels treballadors i en contra de les pràctiques tendents a eliminar els drets sindicals de manera tan brutal.
Agraïm les mostres de solidaritat i suport als companys readmesos i els desitgem èxits en la seva tasca de defensar els seus companys i companyes des del comitè d’empresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario